Περιεχόμενα
Αρχική
Ιστορικό
Ανακτήσεις
Συχνές Ερωτήσεις
Το forum μας
Σύνδεσμοι
Κατηγορίες νέων
Επαφή
Φωτοθήκη
Αναζήτηση

Χρήστες online
Επισκέπτες online: 2

Μέλη online: 0

Σύνολο μελών: 930
Νεότερο μέλος: AgainstModernCannibals

Δείξε μου τους φίλους σου...

Περιμένοντας το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο-Γερουλάνου για την λειτουργία των συνδέσμων και με αφορμή την … αναμενόμενη «έκπληξη» να ζητήσουν τα «κορίτσια» εισιτήρια για τον Ναό - ναι, αυτοί οι ίδιοι που πριν λίγα χρόνια, πήγαιναν μόνο σε γήπεδα ευάερα, ευήλια και με «πανοραμική» θέα - διαπιστώνουμε καταστάσεις και φαινόμενα ανησυχητικά, που αφορούν στον ευρύτερο οπαδικό χώρο, εγχώριο και μη.

Όπως υπάρχουν οπαδοί και σύνδεσμοι οπαδών που αποτελούν σημεία αναφοράς σε ολόκληρο τον κόσμο, έτσι στον αντίποδα υπάρχουν και «οπαδοί», όπου το ξεφτιλίκι και η αδερφίστικη νοοτροπία τους έχουν γίνει τατουάζ στο κούτελο.

Το ποια είναι η συμβολή των οπαδών και συνδέσμων του ΑΡΗ αλλά και η εν γένει στάση τους απέναντι στο λεγόμενο οπαδικό κίνημα, είναι εύκολο να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε έχει καλή μνήμη. Το μόνο σίγουρο είναι πως μέσα στον ΑΡΗ η οπαδική κουλτούρα και η έννοια οπαδός, είναι σημαίες που κρατιούνται πολύ ψηλά και μάλιστα με ευλαβική συνέπεια από όλους.
Επίσης το ποια είναι θέση όλων των συνδέσμων του ΑΡΗ σχετικά με τις όποιες πολιτικές, θρησκευτικές, κοινωνικές και φυλετικές φιλοσοφίες και ιδεολογίες που περιτριγυρίζουν ανά εποχές τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, είναι γνωστή και ξεκάθαρη: Κανένα σύμβολο που να είναι άσχετo ή να προσβάλλει, να χαρακτηρίζει, να περιχαρακώνει και να μικραίνει την ΙΔΕΑ του ΑΡΗ δεν μπαίνει πάνω, κάτω ή στο πλάι του σήματος με τον ΘΕΟ του Πολέμου.

Στον μη αγγελικά πλασμένο ποδοσφαιρικό κόσμο όμως υπάρχουν και οι οπαδικά ασυνεπείς, καθώς και αυτοί που εκτός από το σήμα της ομάδας τους, τους συγκινούν εξίσου και άλλες… ιδέες. Ούτε είναι όλοι τόσο αγνοί, ώστε να θεωρούν εαυτούς στρατιώτες κι όχι επιστάτες της ιδέας που εκφράζει η κάθε ομάδα. Και πέρα από τα ελληνικά φαινόμενα οπαδικής ξεφτίλας, στα οποία αναφερόταν και σχετικό πανί που αναρτήσαμε πρόσφατα στο Ναό, υπάρχουν και τα εκφυλιστικά φαινόμενα που παρατηρούμε και στον υπόλοιπο οπαδικό κόσμο.

Οι ομάδες που λειτουργούν με το μοντέλο των δημοκρατικά εκλεγμένων από τον κόσμο-ιδιοκτήτη διοικήσεων, είναι δυστυχώς ελάχιστες. Στην Ελλάδα ο ΑΡΗΣ είναι η μοναδική. Εκεί όπου κουμάντο κάνουν ακόμη πλούσιοι ή μεγαλόσχημοι ιδιοκτήτες, έχει αρχίσει να παρατηρείται το φαινόμενο σύνδεσμοι οπαδών να επιλέγουν ως μέσω ενδυνάμωσης και εξάπλωσής τους, κάθε είδους «αλισβερίσι» με τα φυσικά πρόσωπα ιδιοκτήτες, λειτουργώντας ως «επίσημες υπηρέτριές τους», με αντάλλαγμα την προνομιακή τους μεταχείριση, εις βάρος συνοπαδών τους.

Αυτό το φαινόμενο σε συνάρτηση με το γεγονός ότι δυστυχώς εξαπλώνονται ολοένα περισσότερο διεθνώς και σύνδεσμοι οπαδών με κυρίαρχη ιδεολογία, όχι την ιδέα της ομάδας τους αλλά εθνικά, θρησκευτικά και πολιτικά «πιστεύω», άσχετα με την οπαδική κουλτούρα, καθώς και σύνδεσμοι οπαδών που βρίσκονται σε άμεση και αγαστή συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης αλλά και τις αστυνομικές αρχές, καθιστούν την ανάγκη απομόνωσης και στηλίτευσης αυτών των φαινομένων, επιτακτική για όλους μας.

Αυτή τη στιγμή, τέτοιου είδους φαινόμενα είναι ευρέως διαδομένα κυρίως σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης αλλά και των Βαλκανίων. Κι επειδή η χώρα μας, σΆ αυτή τη γειτονιά βρίσκεται, θα πρέπει όλοι όσοι πιστεύουμε στο οπαδικό κίνημα να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και επιφυλακή.

Η διάταξη στο νομοσχέδιο-Γερουλάνου που εξαρτά την αστυνομική αδειοδότηση λειτουργίας των συνδέσμων από την - εκτός των άλλων - αναγνώριση και έγκριση του ίδιου - δηλαδή των διοικήσεων - του σωματείου, του συλλόγου ή της αθλητικής «εταιρίας» όπου ανήκουν ιδεολογικά, ανοίγει την πόρτα σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα και αφορμή για όλα τα παραπάνω αποτελούν σχετικές καταγγελίες και κινητοποιήσεις οπαδών που λαμβάνουν χώρα στη Σερβία. Μια χώρα που όχι μόνο βρίσκεται δίπλα μας, αλλά όπου οι «συνεργασίες» εκεί «οπαδών» με αντίστοιχους εγχώριους, έχουν περάσει πια σε άλλο επίπεδο.

Στη γείτονα λοιπόν χώρα, ολοένα πληθαίνουν οι διαμάχες αλλά και οι καταγγελίες ότι «επίσημοι» και «αναγνωρισμένοι» σύνδεσμοι οπαδών, σε συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις αποκλείουν την πρόσβαση στο γήπεδο σε συνοπαδούς τους. Καταγγελίες που περιλαμβάνουν και πώληση εισιτηρίων στη «μαύρη αγορά» σε συνοπαδούς αλλά και «καπέλα» στις εκδρομές, όταν σε αυτές επιθυμούν να συμμετέχουν οι μη «αναγνωρισμένοι» οπαδοί (δείτε σχετικά με τις καταγγελίες εναντίον των παρτιζάνων «αλκατράζ» από συνοπαδούς τους στο www.ultras-tifo.net και στο www.europeanultras.com)

Επειδή μια λαϊκή ρήση λέει «δείξε μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι» (δείτε φωτογραφία με πανί των «αλκατράζ» σε γήπεδο της περιοχής της Τούμπας, εικόνα από την ιστοσελίδα των «βορείων», φωτογραφία από τη... βράβευση των «άλκατραζ»>) κι επειδή σε αρκετά γήπεδα της Ελλάδας - κάποια πολύ κοντινά μας - έχουμε δει αναρτημένα τα σύμβολα τέτοιου είδους συνδέσμων, δίπλα δίπλα με σύμβολα θρησκευτικής (δείτε φωτογραφία 1) και φυλετικής υπεροχής (δείτε φωτογραφία 2), ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από όλους τους υπεύθυνους - τρόπος του λέγειν υπεύθυνους - να σκεφτούν καλά, πριν ψηφίσουν οτιδήποτε, σε τι φαινόμενα ρίχνουν γέφυρες, με την προχειρότητα που αντιμετωπίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τέλος, με μεγάλη μας χαρά υποδεχθήκαμε πριν 3-4 μέρες στο Σύνδεσμό μας, μικρή αντιπροσωπεία οπαδών από το Ντόρτμουντ, που ήταν καθοδόν για εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας τους. Είναι άλλωστε σε όλους γνωστό και ξεκάθαρο πως στον ΑΡΗ ξέρουμε να αναγνωρίζουμε και να φιλοξενούμε τους οπαδικούς μας φίλους, χωρίς όμως να υπάρχει ανάγκη να υιοθετούμε τα δικά τους σύμβολα. «Αδέρφια» μας είναι μόνο, όσοι ζουν και αναπνέουν για τον ΑΡΗ, όπου αυτοί κι αν βρίσκονται.
ΑΡΗΣ – ΙΔΕΑ – ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ
Breaking the rules since 1970

Σχόλια
#1 | BAPHOMET October 24 2011 08:58:54
Και τώρα ένα σύνθημα που έγραψε η ιστορία:
Γ@ΜΙ3Τ@1 η πιπάοκ και η αστυνομία!
#2 | tomis October 26 2011 08:54:57
Α.C.A.B "All Cups Are Bpaok"
#3 | spike October 26 2011 09:13:29
Ξεβράκωμα πάλι των αλλόθρησκων την κυριακη το βραδυ!!!!διπλα διπλα μαζι με τις μπατσοι!!!!Τα χουγια δεν αλλαζουν.....
#4 | hasta la victoria ser sagrado October 26 2011 11:19:00
ACAP
All Cops Are Paok
#5 | JOHNNY BE GOOD October 26 2011 13:20:48
lites kai paokia mazi roufixta filakia dinane metaksi tous tin kirikaki to vradi....koteeeeeesss

Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε σχόλια.

Αξιολογήσεις
Η αξιολόγηση είναι διαθέσιμη σε μέλη μόνον.

Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε γα να ψηφίσετε.

Επί του παρόντος δεν υφίστανται αξιολογήσεις.

Σύνδεση
Username

PasswordΔεν είστε ακόμη μέλος;
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Ζητήστε νέο εδώ.

Πίνακας Ανακοινώσεων

22/04/2020 11:52
ΓΙΩΤΑΡΑ ΜΟΥ ΨΥΧΑΡΑ Κ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ... ΑΡΗΣ ΙΔΕΑ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ Θ1

25/01/2016 17:09
BILLARA ΑΛΑΝΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΡΙΑΝΑΡΑ...ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΦΙΛΕ...

28/12/2015 19:20
ΑΡΕΙΑΝΑΡΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ. ΤΖΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΤΕΡΜΟΝΟ ΦΑΛΛ(Ρ)Ο ΑΓΚΑΛΛΛΙΑ...

08/02/2015 00:08
ΜΙΑ ΠΟΛΗ.ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΔΥΟ ΚΛΑΡΙΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ... ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΣΑΠΟΥ ΚΑΙ ΣΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΡΙΝΑΡΧΕΣ

27/04/2014 07:47
ΕΛΑ ΜΟΥ ΡΕ ΤΑΚΗ,Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΩΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ? ΚΑΤΑ ΤΙΣ 1-4.00' ΑΔΕΛΦΟΥΛΗ. ΟΧΙ ΤΠΤ ΑΛΛΟ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΚΤΑΣ.ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ.

13/03/2014 19:31
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ ,ΚΙ ΣΤΑ 1.100 ΘΑ ΜΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΩ.... ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΓΡΙΕΣ ΤΑ 1000 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΣΟΥ ΑΡΙΑΝΑΡΑ ΘΑ ΒΡΩ ΤΟ ΒΟΤΑΝΙ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ. ΑΡΗΣ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ.

08/03/2014 19:35
ΒΑΖΕΛΕΣ ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΛΕΚΑΚΙ SECURITY.ΚΙΤΡΙΝΑΚΙ
ΦΩΣΦΟΡΟΥΧΟ ΕΙΝΑΙ.ΟΠΑΔΙΚΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΟΚΤΩ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΣΤΑ 2 ΑΟΡΑΚΙΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΟΥ..ΑΣ ΓΙΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ.ΑΡΗΣ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ.ΤΑΜΕΛΕ.

02/03/2014 10:37
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΥΠΝΟΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΠΑΡΕΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΠΙΡΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΔΙΑΒΡΩΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ.ΑΡΗΣ-ΙΔΕ
Α-ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣΘ1.

02/03/2014 10:29
ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΤΑΠΙΡΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΛΙΚΟΥΣ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ "ΞΕΡΑΣΕΙ" .Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΑΓΩΔΗ.

22/02/2014 14:11
ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΕΙΔΑΤΕ? ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΜΠΕΚΑ. ΥΠΟΠΤΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΠΟΛΛΩΝ.ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΦΗΣΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΤΛ .ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΝ ΑΡΗ.