Περιεχόμενα
Αρχική
Ιστορικό
Ανακτήσεις
Συχνές Ερωτήσεις
Το forum μας
Σύνδεσμοι
Κατηγορίες νέων
Επαφή
Φωτοθήκη
Αναζήτηση

Χρήστες online
Επισκέπτες online: 1

Μέλη online: 0

Σύνολο μελών: 930
Νεότερο μέλος: AgainstModernCannibals

ΑΡΗΣ - ΙΔΕΑ - ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ


Την περασμένη Δευτέρα (15/3/2010) ο Σύνδεσμος, κατΆ εξαίρεση, ενόψει του αγώνα κυπέλλου, ήταν ανοιχτός. Και το ρεπερτόριο των θεμάτων συζήτησης ήταν και αυτό ιδιαίτερα πλούσιο. Αγωνιστικά, εξωαγωνιστικά, οπαδικά, συνδεσμικά κλπ. Δύο πράγματα κυριαρχούσαν στην ατμόσφαιρα τη Δευτέρα το βράδυ: Πρώτον, η μεγάλη μας ικανοποίηση κυρίως για το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές μας αγωνίστηκαν σαν να παίζαμε μέσα εμείς οι ίδιοι (τουλάχιστον αναφορικά με το πάθος και τη δύναμη). Και δεύτερον, κανένας από μας δεν είδε τον αγώνα, παρά μόνο αποσπασματικά και ελάχιστες στιγμές του.

Είναι ωραίο πράγμα να χοροπηδάς, να ουρλιάζεις, να τραγουδάς, να ανάβεις πυρσούς, να σκαρφαλώνεις σε κάγκελα, να πετάς χαρτάκια, κορδέλες και γενικώς να βγάζεις οπαδικά γούστα. Πόσο μάλλον όταν αυτά γίνονται σε έναν αγώνα που η ομάδα σου έχει πιάσει τον αντίπαλο απΆ το λαρύγγι και επί 90 λεπτά τον έχει στη φάπα. Αντίθετα, είναι πολύ άχαρο όλοι γύρω σου να συμμετέχουν, να παρακολουθούν, να γιορτάζουν κι εσύ να έχεις το βλέμμα σου καρφωμένο μπρος, πίσω, πάνω, κάτω, μια στην κερκίδα, μια στο κάγκελο, μια στα πανιά, μια στις φωτιές... Κανείς δεν υποχρέωσε κανέναν γι' αυτό. Η περιφρούρηση στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν κάτι που αφορούσε τους πάντες. Κι επειδή αφορούσε και στον τρόπο που αντιλαμβάνεται κανείς τον ΑΡΗ, η συμμετοχή σε αυτή δεν ήταν αναγκαστική, ασχέτως εάν θεωρούνταν επιβεβλημένη. Για μας ήταν απλά αυτονόητη. Όταν η θέληση και τα πιστεύω σου σε οδηγούν σε πράξεις, οι πράξεις με τη σειρά τους επιφέρουν ευθύνες. Κι ο μόνος τρόπος για να στηρίξεις τις πράξεις σου ή να υπερασπιστείς τις θέσεις σου είναι αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που σου αναλογούν και πράττοντας τα αυτονόητα.

Από την πρώτη ημέρα που ο νέος Προστάτης των Πολιτών διέγνωσε «υποκρισία», εξετάζοντας επιδερμικά τη νοσηρή κατάσταση που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, διαγνώσαμε κι εμείς με τη σειρά μας μια «κακοήθη υπερτροφία του προστατευτισμού» της Πολιτείας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο πολλαπλών μεταστάσεων αποκλειστικά στα ζωτικής σημασίας κύτταρα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των κατοχυρωμένων ατομικών ελευθεριών. Πράγματι, οι επακόλουθες επιπλοκές ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες: Απαγορεύσεις οργανωμένων και ελεγχόμενων μετακινήσεων, αυθαίρετα αστυνομικά μέτρα κατά μετακινούμενων μεμονωμένα πολιτών, παράνομοι και παράτυποι έλεγχοι (εκτός κι αν το «ξεβράκωμα» επιτρέπεται παντού) και πολύ πρόσφατα ψέκασμα με διάφορα χημικά αέρια σε ληγμένες συσκευασίες, μιας περιοχής μεγαλύτερης των 50 στρεμμάτων στην οποία είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 20.000 άνθρωποι που έτρωγαν, έπιναν ή προσέρχονταν στο γήπεδο, προκειμένου να διέλθει ένα λεωφορείο, από μία προσχεδιασμένη διαδρομή και από συγκεκριμένα σημεία.

Δε θα σηκώσουμε όμως τη σημαία κατά της αστυνομοκρατίας ή της αστυνομικής ανικανότητας ψηλά στον αέρα, γιατί αυτός είναι γεμάτος από την μπόχα των «υποκρισιογόνων» ανευθυνοϋπεύθυνων. Το κάνει άλλωστε πολύ διασκεδαστικά γειτονικός του ΑΡΗ μας όμιλος, ο οποίος παράλληλα συνεχίζει τον «αγώνα» του κατά του κατεστημένου της «Παναθηναϊκής Αεροπορίας», διαφημίζοντας ομίλους παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, στο πίσω μέρος - μάλλον για να μη πολυφαίνεται - της φανέλας του, στα πλαίσια αμοιβαία ωφέλιμων εμπορικών συμφωνιών.

Ούτε και θα σηκώσουμε οποιαδήποτε άλλη σημαία οποιουδήποτε κοινωνικοπολιτικού ή εθνικοθρησκευτικού συμβολισμού, πλάι στη μόνη σημαία για την οποία υπάρχουμε, την κιτρινόμαυρη με τον ΘΕΟ, γιατί αυτό αποτελεί ταυτόχρονη αυτοαναίρεση των ΙΔΕΩΝ μας, άρα υποκριτική και ανεύθυνη στάση. Σε μια εποχή που η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, τα δικαιώματα του ανθρώπου και οι ατομικές ελευθερίες παγκοσμίως περιστέλλονται, σε μια χώρα όπου η «δημοκρατία» και η ισονομία έχουν από καιρό μεταναστεύσει, σε μια κοινωνία όπου ο οπαδός αντιμετωπίζεται σαν ζώο και πολίτης κατηγορίας που χρήζει αφανισμού, διατηρούμε το δικαίωμα χρήσης πολιτικοκοινωνικών μηνυμάτων και συμβόλων μόνο στις περιπτώσεις που θίγονται τα δικαιώματα και τα κεκτημένα μας ως οπαδοί και συγκεκριμένα ως οπαδοί του ΑΡΗ.

Αυτό ζητάμε να απαιτούν από τους εαυτούς τους και όλοι οι οπαδοί με τους οποίους συνυπάρχουμε στην ίδια θύρα, όχι γιατί η θύρα αυτή είναι το τσιφλίκι μας ή αυτοανακηρυχθήκαμε οι θυρωροί και διαχειριστές της αλλά γιατί είναι άλλη μια θύρα του ΝΑΟΥ μας, η διαχείριση και η ευθύνη της οποίας ανήκει σε μία οργανωμένη Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία, που έχει το προνόμιο διοίκησης από εκλεγμένα από Αρειανούς μέλη και επομένως δεν είναι ούτε ξέφραγο αμπέλι, ούτε μπορεί να γίνει χώρος αυτοεκτόνωσης ή αυτοέκφρασης οποιουδήποτε έχει οτιδήποτε πέραν του ΑΡΗ, μέσα στο μυαλό ή την ψυχή του.

Αναφορικά με τους ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ, ως Σύνδεσμος οπαδών του ΑΡΗ, έχουμε αποδείξει και έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε, ότι συμπορευόμαστε και συνυπάρχουμε πλάι πλάι με οποιονδήποτε κρατάει τη σημαία του ΑΡΗ μας ψηλά, με την ίδια ανεκτικότητα και αλληλοσεβασμό που κάνει όλα τα μέλη μας να συστρατεύονται και εντός του Συνδέσμου, κάτω από τη σημαία του ΑΡΗ, πέρα από εξατομικευμένες, υποσυνείδητες ή συνειδητές, ψυχολογικές ανάγκες έκφρασης του ΥΠΕΡΕΓΩ. Η «καλή καρδιά» και μια κακώς νοούμενη ανεκτικότητα απέναντι σε κάθε είδους «ρεύμα» ή ιδεολογία, κατΆ επίφαση οπαδική και μακριά από τη λογική του ΑΡΗ, παρέσυραν στο παρελθόν το Σύνδεσμό μας στο να απολογείται για πράγματα που δεν έκανε (ή δεν κατάφερε να προλάβει να μη γίνουν, θα λέγαμε σήμερα) και για ζημιογόνα αποτελέσματα δυσανάλογα του μεγέθους μας. Η επανασύστασή μας δεν προέκυψε μόνο από την απέραντη ΑΡΕΙΑΝΗ ΙΔΕΑ της καρδιάς μας αλλά και από την εκλογικευμένη αντίληψη του «πράττειν υπευθύνως» στο βαθμό που μας αναλογεί. Όσοι κι αν είμαστε, οφείλουμε πρώτα να είμαστε αντάξιοι της ΙΔΕΑΣ που πρεσβεύει ο ΑΡΗΣ.

Η οποιαδήποτε στάση, θέση, πράξη, ενέργεια ή επιτηδευμένη παράλειψη καθίσταται αίολη και υποκριτική αν δεν συνοδεύεται από αντίστοιχη ανάληψη ευθύνης.

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Όποιος δεν μπορεί ή δε θέλει να καταλάβει, δεν κατάλαβε. Πάντως και τα πιο σύνθετα προβλήματα έχουν συχνά τις πιο απλές λύσεις.

ΑΡΗΣ – ΙΔΕΑ – ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ
Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΡΗ «Ιερολοχίτες» - ιδρ. 1970

Σχόλια
#1 | alekos1914 March 17 2010 21:15:26
ετσι απλα και λιτα
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ
#2 | Torino93 March 23 2010 01:16:10
δακρυσα...
#3 | highlander March 23 2010 17:48:26
κρομμύδια;
#4 | panagiot90 March 25 2010 22:17:50
aderfia gera tin koypa na tin feroyme ston vora
ShockShock

Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε σχόλια.

Αξιολογήσεις
Η αξιολόγηση είναι διαθέσιμη σε μέλη μόνον.

Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε γα να ψηφίσετε.

Επί του παρόντος δεν υφίστανται αξιολογήσεις.

Σύνδεση
Username

PasswordΔεν είστε ακόμη μέλος;
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Ζητήστε νέο εδώ.

Πίνακας Ανακοινώσεων

22/04/2020 11:52
ΓΙΩΤΑΡΑ ΜΟΥ ΨΥΧΑΡΑ Κ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ... ΑΡΗΣ ΙΔΕΑ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ Θ1

25/01/2016 17:09
BILLARA ΑΛΑΝΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΡΙΑΝΑΡΑ...ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΦΙΛΕ...

28/12/2015 19:20
ΑΡΕΙΑΝΑΡΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ. ΤΖΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΤΕΡΜΟΝΟ ΦΑΛΛ(Ρ)Ο ΑΓΚΑΛΛΛΙΑ...

08/02/2015 00:08
ΜΙΑ ΠΟΛΗ.ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΔΥΟ ΚΛΑΡΙΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ... ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΣΑΠΟΥ ΚΑΙ ΣΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΡΙΝΑΡΧΕΣ

27/04/2014 07:47
ΕΛΑ ΜΟΥ ΡΕ ΤΑΚΗ,Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΩΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ? ΚΑΤΑ ΤΙΣ 1-4.00' ΑΔΕΛΦΟΥΛΗ. ΟΧΙ ΤΠΤ ΑΛΛΟ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΚΤΑΣ.ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ.

13/03/2014 19:31
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ ,ΚΙ ΣΤΑ 1.100 ΘΑ ΜΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΩ.... ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΓΡΙΕΣ ΤΑ 1000 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΣΟΥ ΑΡΙΑΝΑΡΑ ΘΑ ΒΡΩ ΤΟ ΒΟΤΑΝΙ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ. ΑΡΗΣ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ.

08/03/2014 19:35
ΒΑΖΕΛΕΣ ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΛΕΚΑΚΙ SECURITY.ΚΙΤΡΙΝΑΚΙ
ΦΩΣΦΟΡΟΥΧΟ ΕΙΝΑΙ.ΟΠΑΔΙΚΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΟΚΤΩ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΣΤΑ 2 ΑΟΡΑΚΙΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΟΥ..ΑΣ ΓΙΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ.ΑΡΗΣ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ.ΤΑΜΕΛΕ.

02/03/2014 10:37
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΥΠΝΟΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΠΑΡΕΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΠΙΡΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΔΙΑΒΡΩΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ.ΑΡΗΣ-ΙΔΕ
Α-ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣΘ1.

02/03/2014 10:29
ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΤΑΠΙΡΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΛΙΚΟΥΣ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ "ΞΕΡΑΣΕΙ" .Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΑΓΩΔΗ.

22/02/2014 14:11
ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΕΙΔΑΤΕ? ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΜΠΕΚΑ. ΥΠΟΠΤΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΠΟΛΛΩΝ.ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΦΗΣΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΤΛ .ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΝ ΑΡΗ.