ΠΑΡΑΣΠΟΝΔΙΕΣ
Δημοσιεύθηκε από highlander September 15 2010 14:19:50Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι. Δε δεχόμαστε, ούτε ανεχόμαστε τις προσβλητικές πλέον για τη νοημοσύνη μας θεωρίες περί τάχα ανίκανων και «λίγων» διαιτητών ή δικαιολογημένων ανθρώπινων λαθών, ακριβώς γιατί το ποδόσφαιρο είναι πάνω απΆ όλα «παιχνίδι»...


.....


....Συνεχίζονται οι προεγγραφές για την εκδρομή στη Ν. Σμύρνη.

πληροφορίες:
¤ Κωνσταντινουπόλεως 2 & Αγίας Τριάδας, τηλ. 2311.200.827 (8μμ ως 11μμ)
¤ Μ. Αλεξάνδρου 57, ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ, τηλ: 6948.31.80.78


Εκτεταμένη μορφή


Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι. Δε δεχόμαστε, ούτε ανεχόμαστε τις προσβλητικές πλέον για τη νοημοσύνη μας θεωρίες περί τάχα ανίκανων και «λίγων» διαιτητών ή δικαιολογημένων ανθρώπινων λαθών, ακριβώς γιατί το ποδόσφαιρο είναι πάνω απΆ όλα «παιχνίδι».

Ένα παιχνίδι με βασιλιάδες, βασίλισσες, αξιωματικούς και ατέλειωτα πιόνια-στρατιωτάκια.

Ένα παιχνίδι τόσο απλό που μέσα σε μια μέρα, μια οικογένεια πετρελαιάδων χαρίζει τις μετοχές της σε «άσπονδους» δύσμορφους εφοπλιστές και ιδιοκτήτες μονοπωλιακών αγορών και πάει να παίξει σε άλλη παραλία. Στην ίδια προφανώς παραλία που πήγε και ο κύριος «11 στα 12 πρωταθλήματα», ο οποίος επίσης αποσύρθηκε εν μια νυκτί για χάρη άλλου εφοπλιστή. «Πάμε στοίχημα» ότι κάτι είχαν στο μυαλό τους;

Ένα παιχνίδι τόσο αληθινό που ο σεβασμός δεν κατακτιέται αλλά εξαγοράζεται. Και με ευλαβική προσήλωση και ομοιότητα φωτοαντιγράφου οι οπαδοί της ομάδας που έχει για σήμα της τροφή για γαϊδούρια, μιμούνται αυτούς που έως τώρα μετέτρεπαν επιστημονικά το εξόφθαλμο σε αμφισβητούμενη τηλεοπτική φάση, αναλυμένη σε χιλιάδες καρέ, σε τρισδιάστατες μεγεθύνσεις, με φωτεινές γραμμές και σκοτεινούς κύκλους αλλά το φόντο πάντα το ίδιο: οπαδοί που κλείνουν τα μάτια και τα αφτιά τους σχεδόν πειθαναγκασμένοι σε πανηγυρισμούς, που ξορκίζουν αόρατους εχθρούς και μάγισσες, που θυσιάζουν τα εγκεφαλικά τους κύτταρα στο βωμό του ισχυρότερου μηχανισμού προβατοποίησής τους: «Όλη η χώρα δυο «άσπονδα» κόμματα, όλη η χώρα δυο «άσπονδες» ομάδες». Όλοι οι πολίτες από δυο χωριά χωριάτες, έρμαια των «άσπονδων» και των παράδων τους, περήφανοι χορηγοί παρασπονδιών..

Ενοχλούμε, συνΑρειανοί. Ενοχλούμε ως Αρειανοί. Ενοχλούμε γιατί είμαστε από τα «στρατιωτάκια» που αρνιούνται νάναι πιόνια. ΓιΆ αυτό και λατρεύουμε να ενοχλούμε. Είμαστε οι μόνοι οι οποίοι έχουμε την επιλογή της αυτοδιαχείρισης και της αυτοδιάθεσης. Δυστυχώς πολλοί από εμάς δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει, τουλάχιστον όχι τόσο καλά όσο αυτοί που ενοχλούνται.

Ραντεβού σε ΟΛΑ τα γήπεδα ή και αλλού... Όπου «παίζει» ο Θεός...

Η απάθεια αποδυναμώνει.

Η υποχωρητικότητα συρρικνώνει.

Η παράδοση ανεξαρτήτως όρων εξαφανίζει.


ΑΡΗΣ – ΙΔΕΑ – ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ
Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΡΗ «Ιερολοχίτες»
Breaking the rules since 1970Υ.Γ. Συνεχίζονται οι προεγγραφές για την εκδρομή στη Ν. Σμύρνη.

πληροφορίες:
¤ Κωνσταντινουπόλεως 2 & Αγίας Τριάδας, τηλ. 2311.200.827 (8μμ ως 11μμ)
¤ Μ. Αλεξάνδρου 57, ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ, τηλ: 6948.31.80.78